Hoe ziet het programma eruit?

Intake
Voordat een kind aan Slim Fysio Sport deelneemt, krijgt het eerst een intake bij de fysiotherapeut. Hierbij moet tenminste één van de ouders of verzorgers aanwezig zijn. De intake bestaat uit een gesprek, een gewichtscontrole en een aantal testen. De fysiotherapeut kijkt samen met u en uw kind naar de mogelijke oorzaken van het overgewicht, het eetpatroon en de leefwijze van uw kind en uw gezin en de motivatie van het kind om aan het programma deel te nemen.
Trainingen
De kinderen trainen twee keer per week in groepsverband, onder leiding van een sportinstructeur. De groepen zijn klein, met maximaal vijftien kinderen, om zo genoeg kwaliteit en aandacht te kunnen waarborgen. Elke training duurt een uur en begint met een half uur intensieve cardiotraining om calorieën te verbranden en de conditie te verbeteren. Daarna wordt er tijd besteed aan krachttraining, die moet leiden tot meer spierweefselopbouw, kracht en calorieën die in rust verbranden. Tot slot doen we diverse spelvormen, waarbij het plezier voorop staat.
Persoonlijke begeleiding
Daarnaast is er de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen in een goede voedingskeuze door de diëtiste. De nadruk in de gesprekken hieromtrent ligt op het verminderen van vet- en suikerinname, het opbouwen van een regelmatig eetpatroon en het ontwikkelen van normaal eetgedrag. Tevens is het doel van deze gesprekken om de motivatie en zelfvertrouwen te testen en te verhogen.

Voor wie is het?

obesitas kinderen dik naar dunHet programma is bedoeld voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van:
– 3 t/m 7 jaar;
– 8 t/m 11 jaar;
– 12 t/m 17 jaar.
Alle kinderen dienen de motivatie te hebben om samen met hun ouders iets aan hun gewicht te doen.

Waar?

De gesprekken worden gehouden in de Slim Fysio sport vestiging
De trainingen worden gegeven door Slim Fysio Sport in Stedenwijk of Bouwmeesterbuurt, afhankelijk van waar u woont.

Kijk voor meer informatie op http://www.slimfysiosport.nl