Wat is Medical Taping?

medical tapingMedical Taping is een relatief nieuwe en revolutionaire manier van functioneel tapen. Het is gebasseerd op principes uit diverse disciplines zoals fysiotherapie en kinesiologie. De werking berust op activering van neurologische en circulatoire systemen.

Wat doet Medical Taping?

Spieren zorgen niet alleen voor de beweging van het lichaam, maar regelen ook de veneuze en lymfatische circulatie, de lichaamstemperatuur, etc. Wanneer spieren niet naar behoren werken kan dit leiden tot verschillende soorten klachten. Medical Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar bij een actieve behandeling. Wereldwijd wordt deze behandelmethode succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportverzorgers.

Voordelen van Medical Taping?

medical tapingBij overbelasting, blessures, chronische aandoeningen ontstaat er drukverhoging in de weefsels met als gevolg prikkeling van pijn- en druksensoren. Hierdoor kan pijn, stijfheid zwelling en tonusverhoging ontstaan. Conventionele tape is ontworpen om beweging van spieren en gewrichten te beperken. De liftende werking van Medical Tape stimuleert de afvoer van vocht en zorgt voor druk en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd.